U toku novi konkurs za podršku pčelarima

Po prvi put lokalna samouprava raspisala je konkurs za sufinansiranje obuke poljoprivrednih proizvođača u oblasti pčelarstva na teritoriji Grada u 2023. godini. Raspisan je 9. oktobra, a prijave se mogu podneti 15 dana od objave konkursa.

Ukupan iznos sredstava namenjen za podršku udruženjima pčelara u oblasti poljoprivrede iznosi 1.000.000,00 dinara i to za stručno osposobljavanje i aktivnosti sticanja veština i pokazne aktivnosti u tekućoj godini. Mogu se prijaviti udruženja pčelara na teritoriji Grada koja su registrovana najmanje dve godine.

Prijave sa potrebnom dokumentacijom mogu se dostaviti poštom na adresu: Grad Subotica, Komisija za sprovođenje konkursa za sufinansiranje programa udruženja u oblasti poljoprivrede Trg slobode 1, 24000 Subotica ili lično u pisarnici Gradske uprave, svakog radnog dana od 7.30 do 14.30 časova. Ovaj konkurs lokalna samouprava raspisala je po prvi put, kaže sagovornica.

Sve dodatne informacije i detalje o uslovima prijave zainteresovani pčelari mogu potražiti na zvaničnom sajtu Grada u rubrici “Konkursi i oglasi”.