U toku konkurs za polaznike policijske obuke

Za područje Policijske uprave u našem gradu otvoren je konkurs za 30 polaznika za upis u Centar za osnovnu policijsku obuku. Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je konkurs za ukupno 1.100 polaznika koji će biti primljeni na stručno osposobljavanje za obavljanje poslova uniformisanog policijskog službenika.

Za područje Policijske uprave našeg grada na obuku će biti primljeno 15 polaznika za radno mesto policajca, 3 polaznika za radno mesto saobraćajnog policajca, 12 polaznika za radno mesto graničnog policajca. Postupak izbora kandidata sastoji se iz tri dela – opšteg lekarskog pregleda, kvalifikacionog ispita i specijalističkog lekarskog pregleda, rekao je Dušan Savić, zamenik načelnika Odeljenja policije i dodao da je kvalifikacioni ispit eliminacionog karaktera, te da će kandidati koji prođu sve ispite početi sa obukom.

Obuka traje oko godinu dana, dvonedeljna i četvoronedeljna stručna praksa sprovodi se u matičnim policijskim upravama. Potrebna prijava može se preuzei u najbližoj policijskoj stanici, objašnjava Savić.

Konkurs traje do 11. avgusta, a zainteresovani kanidati detalje o konkursu mogu naći na sajtu MUP-a i sajtu Centra za osnovnu policijsku obuku, www.copo.edu.rs.