U takmičarskom programu 28. Međunarodnog festivala pozorišta za decu 11 predstava

Dvadeset osmi po redu Međunarodni festival pozorišta za decu biće otvoren u nedelju a trajaće do petka, 24. septembra. U okviru takmičarskog programa biće prikazano 11 predstava za decu iz celog sveta. Kao i svake godine, u okviru pratećeg programa biće organizovan Međunarodni forum za istraživanje pozorišne umetnosti za decu, izložbe, radionice, kao i promocije knjiga.

Za učešće na festivalu stiglo je 130 prijava iz 31 zemlje, a u okviru takmičarskog programa biće prikazano 11 predstava po izboru selektora Festivala, profesora dr Zorana Đerića. U ovogodišnjoj selekciji našle su se lutkarske i dramske predstave iz Izraela, Nemačke, Mađarske, Češke, Rusije, Hrvatske, Brazila, Slovačke, Republike Srpske i Srbije.

Festival će i ove godine imati bogat prateći program u vidu izložbi, radionica, promocija knjiga, kao i 12. Međunarodnog foruma za istraživanje pozorišne umetnosti, koji predstavlja najveći teatroološki skup u ovom delu Evrope, jer okuplja teoretičare i pozorišne istraživače iz 16 zemalja. Forum će ove godine biti održan u Gradskoj biblioteci.

Festival će biti otvoren u nedelju u 18 časova, u Dečjem pozorištu, uručivanjem nagrade za životno delo „Mali princ“ ovogodišnjim laureatima Ljudmili Konstantinovoj Hense iz Kazahstana i Jovanu Caranu iz naše zemlje. Realizaciju Festivala, čiji je organizator Otvoreni univerzitet, podržali su Ministarstvo kulture, Pokrajinski sekretarijat za kulturu i Grad Subotica.