субота , 1 октобра 2022
Naslovna / Uncategorized / U svim školama obeležena školska slava

U svim školama obeležena školska slava

Sve obrazovne ustanove, obeležile su Savindan, u čast najvećeg srpskog prosvetitelja, prvog srpskog arhiepiskopa i tvorca zakonodavstva. U OŠ “Sveti Sava” Dan škole obeležen je uz molitvu i tropar Svetom Savi, ali u skladu sa epidemiološkim merama. Proslavi Dana škole prisustvovao je i gradonačelnik Stevan Bakić.

Učenici OŠ “Sveti Sava” koji su učestvovali u priredbi za Dan škole rekli su da im je veoma drago što su imali prilike da učestvuju jer smatraju da je ovo značajan datum za njihovu školu, te da svi možemo da se ugledamo na Svetog Savu.

Školska slava, ove godine obeležena je u specifičnim uslovima i drugačije nego prethodnih godina ali uz molitvu, tropar Svetom Savi i osvećen slavski kolač, koji je potom predat ovogodišnjem kumu slave Nikoli Miloševiću. Program koji je škola pripremila biće emitovan i na fejsbuk stranici škole “Sveti Sava”, a uručivanje diploma deci biće naknadno organizovano u narednih par dana, rekao je Novica Pavlović, direktor OŠ “Sveti Sava”.

Svečanost u OŠ “Sveti Sava” uveličao je i gradonačelnik Stevan Bakić, koji je tom prilikom rekao da je u protekle četiri godine uloženo 500 miliona dinara u subotičke škole i poručio da će Grad Subotica nastaviti da ulaže u obrazovanje i istakao da otkrivanjem spomenika danas u Beogradu cela Srbija vraća dug velikom županu Stefanu Nemanji , ocu Svetog Save.

Sveti Sava osnovao je manastir Hilandar i svojom čvrstom verom u Boga, verovao je i u ljude. Zahvaljujući njemu, Srpska pravolsavna crkva postala je autokefalna. Takođe, značajan je i kao pisac, a o njemu su napisane brojne pesme i narodne umotvorine. Dan njegove smrti, 27. januar obeležava se kao praznik svih škola.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Odbojkašice „Spartaka“ protiv ekipe „Beograda“ žele da prekinu negativan rezultatski niz

Derbi začelja petog kola Superlige Srbije za odbojkašice igraće se u nedelju, u Beogradu, između …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.