U susret obeležavanja tradicionalnih zimskih praznika i ove godine, na Paliću održaće se “Zimski festival tradicije” i “Trka Deda Mrazeva”

Da bi što lepše i zanimljivije obeležili nastupajuće zimske praznike, ni ove godine, neće izostati dve manifestacije, koje, između ostalog, imaju za cilj i popularizaciju zimske turističke ponude Palića.

U pitanju su “Zimski festival tradicije” i “Trka Deda Mrazeva”.

“Zimski festival tradicije”, u okviru koga će biti održana i izložba lokalnih proizvoda, kao i međunarodno takmičenje u pečenju čvaraka, organizovaće se u subotu, 4. decembra, na Paliću, na parkingu ispred “Male gostione”.

Biće to lepa prilika da se Subotičani upoznaju sa širokim asortimanom tradicionalnih proizvoda iz svih krajeva Bačke i da, po pristupačnim cenama, svoju predstojeću prazničnu trpezu učine još bogatijom i raznovrsnijom.

Narednog dana, 5. decembra, takođe, na Paliću, organizovaće se i 22. po redu “Trka Deda Mrazeva”, koja nije takmičarskog, već rekreativnog karaktera.

Ove godine pomenuta manifestacija, čiji učesnici će nositi kape i odela Deda Mraza, imaće i humanitarni karakter, jer se u njenu organizaciju uključio i subotički “Crveni krst”.