U Starom Žedniku održan sedmi Sajam semena i repro materijala

U organizaciji ZZ „Sto-Vet“ u subotu, u Starom Žedniku, je održan sedmi po redu Sajam semena i repro materijala. Svoje proizvode predstavilo je 26 kuća semenske i hemijske industrije, a više od tri stotine zemljoradnika posetilo je Sajam.

Tomaš Varga zemljoradnik iz Ade u subotu je, po prvi put, posetio Sajam semena i repro materijala kako bi se raspitao o hibridima najnovije generacije. Tomaš je istakao da je praćenje novina u oblasti poljoprivrede od presudnog značaja za bolji prinos i dodao da sajmovi poput ovog omogućavaju ljudima da se na jednom mestu, za par sati upoznaju sa svim novinama na tržištu, kao i sa ponudama svih boljih kompanija.

U deset učionica u OŠ „Pionir“, 26 proizvođača prezentovalo je svoje proizvode, a među njima i kompanija Pionir koja na ovom Sajmu izlaže od samog početka. Iz kompanije ističu da sa Zemljoradničkom zadrugom „Sto-Vet“ sarađuju već deceniju i po u prodaji Pionirovih hibrida kukuruza.

Iako sve semenske kuće tokom cele godine rade na animaciji svojih kupaca iz ZZ „Sto-Vet“ poručuju da je učešće na sajmovima poput ovog najbolji način za prezentovanje novih proizvoda kao i za podsećanje kupaca na kompletan asortiman.