U Osnovnoj školi „Jovan Mikić“ obeležen Savindan

U Osnovnoj školi “Jovan Mikić” uz slavski kolač, himnu i prigodan program posvećen prvom srpskom arhiepiskopu i prosvetitelju, obeležena je školska slava Sveti Sava.

U svim subotičkim osnovnim i srednjim školama u subotu je obeležena školska slava Sveti Sava. U OŠ “Jovan Mikić” učenici su izveli prigodan kulturno-umetnički program posvećen utemeljivaču srpske crkve i školstva. Među đacima koji su učestvovali u programu su i Lola Zekić i Sonja Perić, učenice petog i šestog razreda.

Kako je istakla direktorka ove obrazovne ustanove Marija Milodanović, na Savindan šalju poruku da su odlučni da decu vode putem Svetosavlja i da neguju vrednosti koje je postavio Sveti Sava. I ove godine škola učestvuje i na dečjim Svetosavskim danima, a tim povodom u školi će biti održana izložba radova sa likovnog i literarnog konkursa, dodaje Milodanović.

Sveti Sava bio je prvi srpski arhiepiskop, svetitelj i prosvetitelj. Bio je najmlađi sin velikog župana Stefana Nemanje, kršten kao Rastko, a kada se zamonašio uzeo je ime Sava.

Prethodni članak
Sledeći članak