U okviru jučerašnje akcije uhapšene 93 osobe

U okviru jučerašnje akcije kada su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova na teritoriji Republike Srbije uhapsili 93 osobe, u Subotici su uhapšeni P. M. i J. Ć, odgovorna lica preduzeća DOO “Kompani SU Azotara“, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.
Postoje osnovi sumnje da su oni u periodu od juna 2013. do septembra 2015. godine na ime neizmirenog dugovanja prema PD ’’Grain International’’ Novi Sad ovom privrednom društvu prepisali u vlasništvo veštačko đubrivo u količini oko 1.600 tona, koje nisu imali na svojim zalihama. Sumnja se i da ovom privrednom društvu nisu izmirili dospele obaveze na ime preuzetih sirovina za proizvodnju, iako su ih prodali i naplatili od svojih kupaca.
Na ovaj način, P. M. i J. Ć. su, kako se sumnja, ostvarili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 993.823 evra, za koliko je i oštećen PD ’’Grain International’’ Novi Sad. Osumnjičenima je, po nalogu nadležnog tužilaštva, određeno zadržavanje do 48 sati.