U narednoj školskoj godini Tehnička škola „Ivan Sarić“ upisuje 420 učenika

U narednoj školskoj godini u Tehničkoj školi “Ivan Sarić” biće mesta za 420 učenika. Ova škola upisuje učenike na 3 područja rada, a novi profil na srpskom nastavnom jeziku ove godine je tehničar robotike.

Prema planu upisa, u Tehničku školu “Ivan Sarić” može da se upiše 420 đaka u 8 odeljenja na srpskom i 6 odeljenja na mađarskom nastavnom jeziku na trećem i četvrtom stepenu obrazovanja. Učenici će moći da se opredele za obrazovne profile iz sva tri područja rada: mašinstvo i obrada metala, elektrotehnika i saobraćaj.

Novi obrazovni profil na srpskom nastavnom jeziku u Tehničkoj školi je tehničar za robotiku. Prva generacija đaka na ovaj obrazovni profil upisana je prošle školske godine na mađarskom nastavnom jeziku, a ove godine će đaci imati priliku da upišu ovaj novi profil na srpkom jeziku. Učenici koji završe ovaj četvorogodišnji obrazovni profii moći će da nastave školovanje ili da se zaposle u kompanijama u kojima se koriste roboti ili mehatronski sistemi.

Kako najavljuju iz ove obrazovne ustanove, ove godine fokusiraće se na upisivanje većeg broj devojčica u njihovu školu, budući da od oko 1350 upisanih đaka samo 18% čine devojčice.

 

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime