U MZ Palić problem sa smećem i kanalizacijom

Ekipa RTV Yu eco nastavlja da prati uslove stanovanja u Mesnim zajednicama. U MZ u toku su završni radovi rekonstrukcije zgrade MZ, a za te potrebe iz budžeta Grada izdvojeno je 550.000dinara. U Mesnoj zajednici ističu da imaju dobru saradnju sa lokalnom samoupravom.

Gizela Deak živi na Paliću od 1957. godine. Zadovoljna je uslovima života u ovoj Mesnoj zajednici, pohvalila je rad rukovodstva i rekla da joj mnogo znači što je u toku ove godine postavljeno osvetljenje u blizini Lovačke ulice. Istakla je da je najveći problem sa kojim se suočavaju stanovnici ove Mesne zajednice veća količina smeća.

Prema rečima Marte Dobo, predsednice Skupštine MZ Palić u toku godine postavljeno je osvetljenje u ulicama 39.Nova, u delu Lovačke i Sutjeske , a trenutno se radi na grederovanju bankina u šest ulica. Ona je istakla da se krajem sledeće godine očekuju radovi vezani za stvaranje kanalizacione mreže na koju će se priključiti sedam stotina domaćinstva ove MZ, a po završetku radova očekuje se da će 85% domaćinstava imati kanalizacionu mrežu.

Od 2014.godine započela je rekonstrukcija zgrade MZ koja se smatra spomenikom kulture završeno je betoniranje u krugu zgrade, a do kraja godine biće sprovedeno krečenje drvenih delova krova u tzv. palićku crvenu boju. Mesna zajednica Palić je reosnovana je 27. septembra 1994. godine. Na teritoriji ove MZ živi 6.969 stanovnika.