Treći krug Sporazuma “Zajedno do uspeha”: Predstavljena ideja izgradnje naučno-tehnološkog parka

U Plavoj sali Gradske kuće danas je održano potpisivanje trećeg kruga sporazuma “Zajedno do uspeha”, koji je Slobodna zona Subotica pokrenula pre godinu dana sa ciljem povezivanja privrede, nauke i korisnika. U okviru trećeg kruga, potpisan je sporazum sa drugim slobodnim zonama, predstavnicima hotelskog smeštaja i predstavnicima viskoškolskih ustanova.

Sa današnjim potpisivanjem ukupan broj partnera sa kojima je Slobodna zona Subotica ostvarila saradnju u okviru projekta “Zajedno do uspeha” je 70 poslovnih subjekata iz različitih oblasti. Današnje potpisivanje, bila je prilika i za predstavljanje ideje izgradnje naučno-tehnološkog parka u okviru Slobodne zone Subotica.

Inicijativa za spajanje svih zona, koju je pokrenula Slobodna zona Subotica prema rečima Jovana Vukanović, predsednika Grupacije slobodnih zona Srbije izuzetno je značajna jer je omogućila stvaranje zajedničko tržišta, korisnika i pružaoca usluga.

Po ostvarenom prometu, slobodne zone nosioci su razvoja Srbije, ocenjeno je danas na sastanku gde su izneti i podaci o ovogodišnjem rekordnom prometu koje su ostvarile strane kompanije.