Temperature u naglom porastu

 

U narednim danima temperature će biti u naglom porastu, a meteorolozi očekuju da će nadmašiti najveću izmerenu temperatusru u Subotici tokom ovog leta. Toplotni talas koji će trajati do 10. avgusta biće najintenzivniji za vikend kada će prema rečima meteorologa Republičkog hidro-meteorološkog zavoda Srbije temperatura biti četrdeset stepeni. Očekuje se ponovno javljanje toplotnih talasa jer je ove godine leto sušno sa natprosečnim vrednostima maksimalnih temperatura.

Građani sa kojima smo razgovarali kažu da se u toku izrazito toplih dana najčešće rashlađuju odlaskom u prirodu i na kupališta, a stanove i kuće rashlađuju koristeći ventilatore i klima uređaje.

Meteorolog u Republičkom hidro-meteorološkom zavodu Srbije, Marija Savić Vučković, objašnjava de je na teritoriji našeg grada najtopliji dan do sada je bio 10. jul kada je izmerena dnevna temperatura iznosila 35,4 stepena. U narednim danima temperatura će biti u naglom porastu i očekuje se da će temperatura nadmašiti najviše do sada izmerenu temperaturu na teritoriji našeg grada u toku ovog leta, a očekuju se i novi toplotni talasi poručuju stručnjaci.

U toku vikenda meteorolozi najavljuju 40 stepeni, a od ponedeljka do srede će prema rečima stručnjaka doći do smanjenja temperature, od srede se očekuje zahlađenje uz lokalne pljuskove i oblačnost, a poslednji dan ovog toplotnog talasa biće deseti avgust.