Tehnička škola „Ivan Sarić“ i ove godine nudi veoma aktuelne smerove

Prema planu upisa za narednu godinu u Tehničkoj školi „Ivan Sarić“ biće upisani đaci na deset smerova u okviru tri područja rada, odnosno mašinstvo i obrada metala, elektrotehnika i saobraćaj. Iz škole poručuju da su svi smerovi veoma aktuelni i da pored mogućnosti daljeg obrazovanja đaci i nakon završene srednje škole mogu da pronađu posao.

Tehnička škola „Ivan Sarić“ odličan je izbor za sve one koji žele da se školuju za profesije koje su danas najtraženije, ali i za one koji žele da se zaposle odmah po završetku srednje škole, poručuju učenici.

U narednoj školskoj godini na području rada mašinstvo i obrada metala biće upisano 30 učenika koji će se na srpskom jeziku školovati za tehničare za kompjutersko upravljanje, a isto toliko učenika na mađarskom jeziku školovaće se mašinske tehničare za kompjutersko konstruisanje. I naredne godine biće upisana dva odeljenja po dualnom modelu, odnosno bravar-zavarivač na srpskom i industrijski tehničar na mađarskom nastavnom jeziku. Tehnička škola „Ivan Sarić“ nudi i dobre obrazovne profile iz oblasti informatike i mehatronike.

U okviru područja rada saobraćaj, ove godine biće upisana dva odeljenja tehničara drumskog saobraćaja i to po jedno odeljenje na oba jezika. Za tehničara unutrašnjeg saobraćaja školovaće se 30 đaka na srpskom jeziku, a za vozače isto toliko đaka na mađarskom jeziku. Sve informacije o upisu i smerovima koji su u ponudi za narednu školsku godinu roditelji i potencijalni učenici mogu pronaći na sajtu škole.