Tehničar telekomunikacionih tehnologija- nov obrazovni profil u Tehničkoj školi „Ivan Sarić“

Tehnička škola „Ivan Sarić“ u narednu školsku godinu upisuje 30 đaka na nov obrazovni profil- tehničar telekomunikacionih tehnologija. U novoj školskoj godini u ovoj obrazovnoj ustanovi biće mesta za ukupno 420 đaka u 14 odeljenja na srpskom i mađarskom nastavnom jeziku.

Tehničar telekomunikacionih tehnologija je nov obrazovni profil Tehničke škole na srpskom nastavnom jeziku. Ovaj profil je sublimacija 2 profila, a omogućiće đacima da ili nastave školovanje nakon 4 godine obrazovanja ili da se zaposle u nekoj od kompanija koje se bave telekomunikacijama ili u firmama gde je potrebno održavanje sistema,ali će moći i da pokrenu sopstveni posao.

Naredne školske godine biće otvoren i inovinar obrazovni profil tehničar vuče na području rada saobraćaj. Ovaj profil upisivaće 30 đaka na srpskom nastavnom jeziku koji će učiti kako da upravljaju elektro i dizel lokomotivom. Za ovaj obrazovni profil je potrebna i posebna zdravstvena potvrda, ističu iz škole.

Ukupno će u narednu školsku godinu biti upisano 420 đaka i to u 8 odeljenja na srpskom i 6 odeljenja na mađarskom nastavnom jeziku. Na području rada mašinstvo i obrada metala biće otvoren smer tehničar za dizajn u mašinstvu, mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanje na CNC mašinama, a po dualnom sistemu obrazovanju biće otvoren obrazovni profil bravar- zavarivač na srpskom nastavnom jeziku. Na području elektrotehnike đaci će moći da upišu smer tehničar informacionih tehnologija na srpskom i mađarskom jeziku, elektrotehničar računara na mađarskom jeziku, zatim tehničar telekomunikacionih tehnologija i elektrotehničar po dualnom sistemu na mađarskom jeziku. Na trećem području rada- saobraćaj biće otvoren smer za tehničara drumskog saobraćaja na oba jezika, vozač motornih vozila takođe na oba nastavna jezika, kao i tehničar vuče na srpskom jeziku.