Sumiranje godine

Na kraju godine većina ljudi rezimira godinu na izmaku i zacrtava sebi ciljeve koje želi da postigne u Novoj godini. Psiholozi kažu da je dobro sumirati sve što postigli kao i da je dobro postavljati ciljeve koje želimo da postignemo jer na taj način psihološki koncipiramo završetak jednog odnosno početak novog ciklusa.

Kraj godine je vreme kada svodimo račune. To je vreme kada se osvrćemo unazad i razmišljamo o tome šta smo postigli od zacrtanih ciljeva i šta nam se sve dešavalo u godini na izmaku. Subotičani sa kojima smo razgovarali 2017. godinu pamtiće neki po lepim a neki po malo manje lepim događajima na ličnom planu.

  1. Dobro je da psihološki koncipiramo završetak jednog ciklusa, tvrde stručnjaci. Dobro je sumirati šta je sve urađeno u prethodnom ciklusu, šta je postignuto od zacrtanih ciljeva, a šta nije. Psiholozi kažu i da je dobro napraviti detaljne planove šta želimo da ostvarimo u Novoj godini, odnosno na početku novog psihološkog ciklusa.

Do Nove godine ostalo je još dva dana. Za sobom ostavljamo staru i sa velikim nadama i željama dočekujemo Novu godinu za koju se nadamo da će biti bolja i srećnija za sve.