Subotičke frajle osvajaju muzikom i vedrinom

Pre 6 godina nastao je amaterski hor „Subotičke frajle“ koji okuplja 14 penzionerki koje svoj mladalački san proživljavaju u trećem dobu.

Svakog ponedeljka je veselo u gerontološkom klubu u kom članice amaterskog hora „Subotičke frajle“ redovno održavaju probe. Ni kiša, ni sneg, ni velika toplota ne mogu da spreče 14 članica ovog hora da prisustvuju probama. Ljubav prema muzici spojila je naše sugrađanske koje pokazuju da i treće doba može biti jednako ispunjeno i zabavno, samo ako ima volje. Sa ponosom ističu da se na njihovom repertoaru nalazi oko 130 pesama iz svih krajeva naše zemlje.

Subotičke frajle ne plene samo vedrinom i muzikom već i svojim izgledom koji se posebno osmišljava za svaki nastup. Glavnu reč u tome ima članica hora Marija Gašpar koja stilizuje frajle za svaki nastup vodeći računa i o najsitnijim detaljima koje „Subotičke frajle“ same izrađuju.

Osim 14 članica, „Subotičke frajle“ čine i 3 gospodina koji su muzička pratnja: Todor Dimić i Miloš i Petar Pušin koji upotpunjuju svaki nastup ovog hora.