Subotica-trans: Sadnjom do očuvanja životne sredine

U krugu Javnog preduzeća ,,Subotica-trans“ posađeno je sedamdeset sadnica čempresa iz Goranskog rasadnika. Iz preduzeća ,,Subotica-trans“ ističu da su se odlučili na sadnju kako bi doprineli očuvanju životne sredine u našem gradu.

Aleksandra Vukmanov Šimokov, ekonomista JP ,,Subotica-trans“ ističe da je ova firma društveno odgovorna i da su se za sadnju odlučili kako bi stvorili pejzažni ambijent i zdravije prirodno okruženje u krugu firme. Ona napominje da su predstavnici firme ,,Subotica-trans“ svesni koliko su štetni izduvni gasovi, te je svest o zagađenju bio jedan od motiva za sadnju.

Direktor Goranskog rasadnika, Jožef Pinter, podsetio je na značaj očuvanja ekologije u našoj sredini. On je pozvao i ostale firme da budu društveno odgovorne, da se ugledaju na primer JP ,,Subotica-trans“, i da zasade što više drveća jer su drveća žive fabrike kiseonika.

Saradnja Goranskog rasadnika i JP ,,Subotica-trans“ biće nastavljena u budućnosti kako bi zajedničkim snagama negovali ekologiju. U toku ove akcije zasađeno je sedamdeset sadnica zlatnih i srebrnih čempresa.