Subotica – glavni centar ženskog fudbala u Srbiji

Subotica, kao grad sportova, može se pohvaliti sa izuzetnim rezultatima, koje u poslednjih deset godina ostvaruju fudbalerke „Spartaka“.

Pored jubilarne desete, a devete uzastopne, titule državnog prvaka, „Golubice“ su, ove godine, nadmoćno trijumfovale i u takmičenju za Kup Srbije. Osim toga, kadetkinje ovog uzornog sportskog kolektiva osvojile su prvo mesto u Razvojnoj ligi Vojvodine, u grupi „Sever“, pa, sve to predstavlja potvrdu više da se najlepši i najefikasniji ženski fudbal u zemlji igra, upravo, na krajnjem severu Bačke.

Zbog toga nije ni malo čudno, što veliki broj igračica Ženskog fudbalskog kluba „Spartak“ konkuriše za dres sa nacionalnim grbom, a pogotovo što naše najbolje seniorke u predstojećem periodu imaju bogat kalendar takmičenja.

Ove godine Ženskom fudbalskom klubu „Spartak“ pripala je čast i prilika da, po prvi put, bude domaćin finala nacionalnog Kupa Srbije za žene u Subotici.

Pošto je taj zadatak ispunjen na najbolji mogući način, u Fudbalskom savezu Srbije ozbiljno se počelo razmišljati o tome da se jedna od mnogobrojnih utakmica seniorske ženske reprezentacije naše zemlje odigra na Gradskom stadionu.