Stagnira broj pregleda i novoobolelih od infekcije kovid-19

U Kovid-respiratornoj ambulanti Doma zdravlja u poslednje 2 nedelje ne beleži se porast broja obolelih od infekcije kovid-19. Na dnevnom nivou registruje se oko 50 novoobolelih, a kliničke slike su i dalje blage, poručuju iz ove zdravstvene ustanove.

U poslednjih nekoliko nedelja stagnira broj pregleda i novoobolelih od infekcije kovid-19, kada je u pitanju Kovid- respiratorna ambulanta Doma zdravlja. U proseku dnevno lekari pregledaju do 140 pacijenata, a među njima se registruje 50 obolelih od kovida. Najveći je pritisak na ovu ambulantu ponedeljkom, kada se na pregled javi i do 200 pacijenata, dok se vikendom manje Subotičana javlja lekarima u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Kovid- respiratorna ambulanta Doma zdravlja u Harambašićevoj ulici radi svih sedam dana u nedelji od 7-22 časa, a o pacijentima brinu 4 tima lekara i medicinskog osoblja.

Pored brzih, antigenskih testova, ukoliko za tim ima potrebe po oceni lekara, u Kovid- respiratornoj ambulanti Doma zdravlja radi se i PCR testiranje na čiji se rezulata čeka 24 časa.