Socijalna zaštita za vreme vanrednog stanja

Oblast socijalne zaštite bila je jedna od najznačajnijih segmenata delovanja Gradskog štaba za vanredne situacije, izjavila sekretar Sekretarijata za društvene delatnosti Jasmina Stevanović na današnjoj konferenciji za novinare. Ona je sumirajući rad Gradskog štaba tokom vanrednog stanja, istakla da su sve ustanove socijalne zaštite u gradu pokazale visok stepen odgovornosti i spremnost na saradnju.

Po rečima sekretarke Sekretarijata za društvene delatnosti, Jasmine Stevanović u uslovima vanrednog stanja u koordinaciji sa pružaocem usluge i resornim ministarstvom, usluga ličnih pratilaca i personalne asistencije u našem gradu je u potpunosti funkcionisala u punom kapacitetu.

Stevanović se u svom izlaganju danas zahvalila i Crvenom krstu koji je odmah po uvođenju vanrednog stanja sve svoje kapacitete stavio na raspolaganje Gradskom kriznom štabu. Ova organizacija organizovala je edukaciju volontera i dobrovoljaca, a nakon formiranja pozivnog centra pri Gradskoj upravi, istovremeno je u Crvenom krstu organizovan volonterski kol centar koji se bavio pitanjima nabavke hrane i lekova najstarijim sugrađanima. Osim toga, volonteri Crvenog krsta učestvovali su i u distribuciji paketa socijalno ugroženim Subotičanima.

Kako je istaknuto na današnjoj konferenciji za novinare, sve osnovne škole i vrtići koji su počeli sa radom pod posebnim uslovima od ponedeljka, lokalna samouprava i Gradski štab za vanredne situacije snabdeli su sa svim potrebnim zaštitnim sredstvima, kako bi rad u ovim uslovima, mogao nesmetano da se odvija.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime