Škola za trudnice

Svakog meseca Školu za trudnice Odeljenja preventivnog centra Doma zdravlja Subotica, pohađa tridesetak budućih majki. Program ove škole obuhvata tok trudnoće, psihofizičku pripremu za porođaj, kao i savete za negu novorođenčeta i proces dojenja.

Marina Romić jedna je od polaznica Škole za trudnice. Ovo joj je prva trudnoća, te kako kaže, sve vezano za trudnoću, porođaj i negu novorođenčeta za nju predstavlja nepoznanicu, pa joj ova škola mnogo znači.

Škola za trudnice Doma zdravlja postoji od 1998. godine. Od tada do danas, svakog meseca, u proseku oko 30 trudnica svakog meseca pohađa časove u okviru ove škole. Škola traje mesec dana, po 9 susreta dva puta nedeljno i u prepodnevnom i u popodnevnom terminu, u zavisnosti od mogućnosti polaznica. Na kraju školice, buduće majke posećuju porodilište Opšte bolnice Subotica.

Po rečima patronažne sestre koja vodi Školu za trudnice, preporučeno vreme za pohađanje ove škole je u sedmom mesecu trudnoće, a zainteresovane trudnice se mogu prijaviti u Patronažnoj službi na broj telefona: 552-791. Škola za trudnice nalazi se u Ambulanti opšte medicine “Ker”, na prvom spratu I besplatna je za sve polaznice.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime