недеља , 25 октобра 2020
Naslovna / Društvo / Škola za trudnice

Škola za trudnice

Svakog meseca Školu za trudnice Odeljenja preventivnog centra Doma zdravlja Subotica, pohađa tridesetak budućih majki. Program ove škole obuhvata tok trudnoće, psihofizičku pripremu za porođaj, kao i savete za negu novorođenčeta i proces dojenja.

Marina Romić jedna je od polaznica Škole za trudnice. Ovo joj je prva trudnoća, te kako kaže, sve vezano za trudnoću, porođaj i negu novorođenčeta za nju predstavlja nepoznanicu, pa joj ova škola mnogo znači.

Škola za trudnice Doma zdravlja postoji od 1998. godine. Od tada do danas, svakog meseca, u proseku oko 30 trudnica svakog meseca pohađa časove u okviru ove škole. Škola traje mesec dana, po 9 susreta dva puta nedeljno i u prepodnevnom i u popodnevnom terminu, u zavisnosti od mogućnosti polaznica. Na kraju školice, buduće majke posećuju porodilište Opšte bolnice Subotica.

Po rečima patronažne sestre koja vodi Školu za trudnice, preporučeno vreme za pohađanje ove škole je u sedmom mesecu trudnoće, a zainteresovane trudnice se mogu prijaviti u Patronažnoj službi na broj telefona: 552-791. Škola za trudnice nalazi se u Ambulanti opšte medicine “Ker”, na prvom spratu I besplatna je za sve polaznice.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Poseta ambasadora Kraljevine Maroko

Razmena robnih dobara između RPK Severnobačkog upravnog okruga i Kraljevine Maroko tokom prvih 8 meseci …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *