Rvanje 03052017

U novosadskom SPENSU, juče, je počelo Evropsko prvenstvo u rvanju, borbama u slobodnom stilu i rvanju za žene, koje će trajati sve do nedelje, 7. maja.

Sjajnu uvertiru pred nastup naših najboljih reprezentativaca napravili su takmičari u neolimpijskim rvačkim disciplinama, koji su osvojili deset medalja, a najviše se očekuje za vikend, kada će nastupiti osam domaćih predstavnika u grčko-rimskom stilu, gde Srbija ima trojicu rvača rangiranih u prvih deset na svetskoj rang listi.

Ovo prestižno takmičenje specijalno je bilo najavljeno 1. maja, na Paliću, gde je Rvački savez Srbije imao svoj štand, čiji domaćin je bio najbolji srpski rvač Davor Štefanek, koji je za tu specijalnu priliku sa priprema iz Novog Sada i došao u svoj rodni grad.

 

Na ovogodišnjem šampionatu Starog kontinenta, u Novom Sadu, boje seniorske rvačke reprezentacije Srbije braniće i trojica klasičara iz subotičkog Spartaka: olimpijski šampion iz Rija Davor Štefanek u kategoriji do 66 kilograma, Aleksandar Maksimović do 71 i Dejan Franjković do 85 kilograma.

Tim povodom Rvački klub Spartak za ljubitelje ovog najtrofejnijeg borilačkog sporta, u subotu, 6, i u nedelju, 7. maja, organizuje po dva besplatna autobusa.

Polasci za Novi Sad predviđeni su u sedam časova ujutru, ispred Hale sportova, a povratak u Suboticu biće po završetku takmičarskog dana.

Troškovi prevoza, kao i ulaz na takmičenje su besplatni, a rezervacije se mogu obezbediti putem telefona: 060/553-84-24, kod Damira Štefaneka.

I u subotu, i u nedelju, nadmetanje počinje u 10 sati, dok je start finalnih borbi predviđen za 19 časova.