уторак , 27 октобра 2020
Naslovna / Društvo / Rotarijanci uručili šest računara

Rotarijanci uručili šest računara

U organizaciji Rotari kluba Subotica, u hotelu Galerija u petak je prikazan film o slabodvidom maratoncu, Goranu Nikoliću koji je istrčao 55 maratona za 55 dana. Proekciji su prisustvovali i đaci Školskog centra „Dositej Obradović“, kojima su u okviru humanitarne akcije „500 računara za 50 škola u 25 gradova“ rorarijanci uručili računare.

Slabovidi Kragujevčanin Goran Nikolić, pre dve godine, istrčao je 55 uzastopnih maratona za 55 dana. O njegovom nesvakidašnjem poduhvatu snimljen je film i objavljena knjiga u kojoj Goran govori o mogućnostima osoba sa invaliditetom, kao i značaju upornosti za postizanje cilja.

Goranov plan je, kako kaže, da sledeće godine obori rekord i za 77 dana u Sjedinjenim Američkim Državama, uz podršku Srpske pravoslavne crkve, pretrči 77 uzastopnih maratona. U njegovoj nameri podršku mu pružaju članovi Rotari klubova, koji organizuju humanitarnu akciju čiji je cilj unapređenje uslova za bavljenje sportom osoba sa invaliditetom.

Istovremeno sa ovom akcijom, članovi Rotari kluba organizovali su i humanitarnu akciju „500 računara za 50 škola u 25 gradova“ u okviru koje su obezbedili 6 računara za đake Školskog centra „Dositej Obradović“ i Škole „Žarko Zrenjanin“.

Vrednost opreme koja je neophodna đacima Školskog centra „Dositej Obradović“ za razvoj njihovih kapaciteta je 60 hiljada evra.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Problemi radnika

Problemi radnika ove godine, kažu iz Saveza samostalnih sindikata Grada Subotice, razlikuju se od dosadašnjih, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *