RK Subotica Unit 30052017

Saradnja između mladih rukometaša iz mađarske ekipe Vesprem i predstavnika ovdašnjeg Rukometnog kluba Subotica Unit se nastavlja.

Posle devetogodišnjaka i desetogodišnjaka, naš grad sportova sada su posetili najmlađi rukometaši Vesprema, uzrasta od sedam godina, koji su odigrali prijateljsku utakmicu sa odgovarajućom selekcijom Subotica Unita.

(Sa velikim zadovoljstvom smo došli u vaš predivan grad, koji ima zavidnu rukometnu kulturu. Ovom prilikom, sa velikom radošću, naša deca razmenila su iskustva sa vašom decom i ponosni smo što smo došli kod vas. Ovde boravimo tri dana i za to vreme, pored oficijelnog, sportskog programa, imali smo predivan izlet, u okviru kojeg smo, posetili Zoološki vrt na Paliću, a upoznali smo se i sa lepotama vašeg grada. Ova naša najmlađa selekcija u Subotici boravi prvi put, a naša starija selekcija, , već je bila vaš gost, u dva navrata, što nam je posebno drago, jer se vaš grad može pohvaliti sa lepom rukometnom tradicijom.)

Ovo sportsko druženje mladih rukometaša Vesprema i Subotice Unita polako prerasta u tradicionalno, a svakom novom susretu podjednako se raduju ne samo deca, već i njihovi treneri.

Najmlađi rukometaši Vesprema i Subotice Unita odigrali su prijateljsku utakmicu, na kojoj rezultat nije bio primaran, već je mnogo važnije bilo da se mališani, kroz sport, druže, a među njima već su sklopljena brojna prijateljstva, koja će, po svemu sudeći, potrajati još dugi niz godina.