Renesansa muške košarke u Subotici

Uoči starta ovogodišnje prvenstvene sezone u Drugoj ligi Srbije, Muški košarkaški klub „Spartak – Office Shoes“, u svojim novim prostorijama u ulici Dimitrija Tucovića broj 2, održao je konferenciju za novinare.

Za predstojeći takmičarski ciklus, koji će početi već u subotu, 2. oktobra, kada će, u Hali sportova, od 17 sati, gostovati „Mladost“ iz Smederevske Palanke, subotički košarkaši „odradili“ su dvonedeljne pripreme na Igmanu,.

Inače, bile su to prve pripreme koje su košarkaši „Spartaka“ imali u poslednjih 20 godina.

U novu prvenstvenu sezonu košarkaši „Spartaka“ ulaze sa najvećim ambicijama, ali i sa potpuno novim timom, trenerom i upravom, koju sačinjavaju Darko Papac, doktor Mihajlo Vidanović i predsednik Slobodan Jaramazović.

Cela ova lepa košarkaška priča, koja za cilj ima ujedinjavanje razjedinjene košarkaške scene u Subotici i povratak „Spartaka“ na košarkašku mapu Srbije. počela je prošle godine, a posebno raduje činjenica što je ovaj sportski kolektiv uspeo da se izvuče iz višegodišnje blokade i da sada posluje bez ikakvih opterećenja.

Pored povratka u KLS ligu, Muški košarkaški klub „Sparttak“ želi da svoj talentovanoj deci omogući besplatno bavljenje sportom, jer bez sopstvenog podmlatka nema ni budućnosti, a po prvi put u istoriji Subotičani su se plasirali u Jedinstvenu kadetsku ligu Srbije.