Rehabilitacija Novosadskog puta

U toku su radovi na rehabilitaciji obilaznice oko Palića u dužini od oko 5 km, a vrednost radova je 72 miliona dinara.

Radove na rehabilitaciji Novosadskog puta koji za nekoliko dana treba da budu privedeni kraju, obišao je gradonačelnik Subotice Stevan Bakić koji je tom prilikom istakao da je grad ove godine akcenat stavio na razvoj putne infrastrukture u prigradskim naseljima kako bi se ravnomerno radilo na razvoju svih delova grada. Gradonačelnik je istakao da će u sklopu istog projekta u okviru kojeg se radi rehabilitacija obilaznice oko Palića uskoro početi radovi u 6 ulica u više mesnih zajednica u Subotici. Radi se o ulici Milovana Glišića u MZ “Aleksandrovo”, Rozike Vuković i Višnjine u MZ “Ljutovo”, potom u Samoborskoj ulici u Malom Radanovcu, ulici 4. jula u MZ “Kelebija” i Zmaj Jovinoj ulici u Višnjevcu. Za radove u ovim ulicama odvojeno je 88 miliona dinara. Novosadski put je rehabilitovan u dužini od oko 5 km i 7 meatar širine, a za ove radove je izdvojeno 72 miliona dinara.

Posao na rehabilitaciji Novosadskog puta poveren je kompaniji “Vojput” koji je ove godine završio rehabilitaciju 40 km autoputa od Horgoša do Bačke Topole, a sada počinju rehabilitaciju druge strane autoputa u dužini od 30 km. Osim toga, u ovj godini radili su i deonice puta Subotica- Bajmok, Šantić- Miletić, Miletić- Sombor, kao i Sombor- Bački Breg.

Kako je izjavio gradonačelnik Stevan Bakić, u toku je izrada tehničke dokumentacije za još 17 ulica čime će se steći uslovi za apliciranje za dodatna sredstva na višim nivoima vlasti.