Raste broj pregleda u Kovid ambulantama

U Kovid ambulanti u Harambašićevoj povećava se broj pregleda, a tokom ponedeljka zabeležen je i najveći broj od početka leta, kada je pregledano oko 75 osoba, kažu lekari. U prethodna 24 sata u ovoj ambulanti obavljeno je oko 50 pregleda, a 1 osoba bila je pozitivna na virus kovid-19.

Tokom protekle nedelje broj pacijenata na dnevnom nivou bio je dva do tri u proseku. Porast broja pregleda ali i pozitivnih na virus kovid-19 postao je izraženiji u ponedeljak kada je pregledano oko 75 osoba, oko 60 njih testirano je brzim testom, od kojih je 12 bilo pozitivno. To je kako kažu iz ambulante možda i najveći broj pregleda tokom leta.

Kada je reč o simptomima, kako objašnjava doktorka Noemi Priboj Marcikić, ljudi se javljaju sa sličnim tegobama kao i od početka epidemije – povišena telesna temperatura, kašalj, slabost i bol u grlu. Povećan broj pacijenata tokom nedelje može se povezati sa godišnjim odmorima, jer su kako kaže doktorka među pozitivnim pacijentima bili i oni koju se se nedavno vratitli sa odmora, a među pozitivnima na koronavirus ima i vakcinisanih građana.

Od 1. avgusta na dalju dijagnostiku u Opštu bolnicu Subotica upućeno je 11 pacijenata zbog uočene promene na plućima.