Radovi na pruzi Subotica – Segedin

U toku je izvođenje pripremnih radova za elektrifikaciju pruge Subotica – Horgoš- Državna granica – Segedin koja je u rekonstrukciji.

Po rečima pomoćnika gradonačelnika, bivšeg državnog sekretara u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Imrea Kerna, radovi na izgradnji pruge Subotica-Segedin napreduju planiranom dinamikom. Deo zemljanih radova urađen u celoj dužini od 27 kilometara na koliko se i radi rekonstrukcija pruge. U toku je i rekonstrukcija železničkih stanica na Paliću, u Bačkim Vinogradima i u Horgošu, kao i kod Javnih skladišta.

Biće obnovljeno ukupno 26,63 km pruge koja će omogućiti brže i komfornije putovanje na relaciji Subotica-Segedin, a radiće se i rekonstrukcija 13 putnih prilaza u nivou i dva pothodnika. Putnički vozovi će se kretati brzinom od 120 km na čas, pa će se od Palića do grada stizati za nekoliko minuta, ističe Kern.

Izgradnja pruge Subotica-Segedin počela je sredinom oktobra ove godine, a predviđeni rok za završetak je novembar 2022. godine. Vrednost radova je 10,2 milijarde dinara.