Radojević: Obaveza državnih organa je da obezbede preduslove za zdravstveno bezbedne proizvode na tržištu

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuk Radojević rekao je danas na otvaranju 24. Međunarodne naučne eko-konferencije i 11. po redu konferencije posvećene zdravstveno bezbednoj hrani, da je obaveza državnih organa da obezbede sve neophodne preduslove koji će od njive do trpeze omogućiti zdravstveno bezbedne proizvode na tržištu za naše domaće potrošače.

Pokrajinska vlada je, preko resornog pokrajinskog sekretarijata, akcenat stavila upravo na ovaj koncept. O tome govore i značajna finansijska sredstva koja smo izdvojili, u cilju obezbeđivanja zdravstveno bezbedne hrane“, rekao je Radojević.

On je dodao da su u prethodne četiri godine značajna sredstva uložena u uklanjanje divljih deponija sa poljoprivrednog zemljišta. Na taj način je očišćeno preko 1,2 miliona kvadratnih metara zemljišta, što je doprinelo zaustavljanju degradacije poljoprivrednog zemljišta.

Kada je reč o neophodnim uslovima za proizvodnju zdravstveno bezbedne hrane, Radojević je istakao da Pokrajinska vlada ogroman doprinos daje preko finansiranja stručnih savetodavnih službi, pre svega preko Prognozno-izveštajne službe, koja blagovremno i na adekvatan način locira štetne organizme, pojave bolesti i daje preporuke poljoprivrednim proizvođačima kako adekvatno, blagovremeno i uz poštovanje struke i nauke da deluju sa hemijskim preparatima.

 

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime