Prvomajski praznik proslaviće se pod nešto drugačijim okolnostima, ali ni to neće sprečiti naše sugrađane koji imaju dvorište, da pripreme tradicionalni prvomajski roštilj za svoje ukućane. Za razliku od onih u kućama, većina Subotičana koji žive u stambenim blokovima pvomajske praznike obeležiće bez pripreme roštilja.
Da će se miris roštilja sutra ipak širiti gradom potvrđuju i mesari na Mlečnoj pijaci koji kažu da je potražnja za roštiljskim mesom poslednjih dana porasla za oko 60 odsto. Kako kaže mesar Laslo Šinković, cene su ostale iste, te u zavisnosti od toga šta se kupuje kreću se od 490 do 540 dinara. Ostale namirnice prodaju se kao i do sada, a sugrađani koji prave roštilj, između ostalog najviše kupuju i dobro poznate roštiljske kobasice.
Pored kupovine mesa, građani su danas u većoj meri kupovali i povrće. Prodavac na Mlečnoj pijaci, Estika Ćuro, kaže da je sa današnjom prodajom veoma zadovoljna, cene namirnica su ostale iste, a između ostalog sezonsko povrće najviše se prodavalo.
Iako roštilj u većini domova sutra neće izostati, ono što će sigurno izostati za prvomajske praznike je tradicionalna manifestacija na Paliću koja okuplja veliki broj Subotičana, ali i gostiju iz zemlje i inostranstva.