Prvi Memorijalni šahovski turnir „Ivan Sedlak“

Prvi međunarodni šahovski turnir „Memorijal Ivan Sedlak“ , u organizaciji Šahovskog klluba „Spartak“, odigraće se u subotu, 10. juna.

Zbog tehničkih problema, jedan deo takmičara nadmetaće se u prostorijama Šahovskog kluba „Spartak“, dok će drugi deo učesnika biti smešten u prostorijama Gerontološkog kluba u ulici Petra Drapšina.

Početak takmičenja na ovom turniru, koji je organizovan u znak sećanja na istaknutog šahovskog radnika, Ivana Sedlaka, koji je, u dva navrata, obavljao funkciju predsednika nacionalnog šahovskog saveza, a preminuo je pre tri godine u 69. godini života, zakazan je za 10 časova.

Broj učesnika limitiran je na 70, a organizatori su obezbedili i novčane nagrade, koje ukupno iznose 125 hiljada dinara i raspoređene su na deset redovnih i tri specijalne.

Pored lokalne samouprave i „Sportskog saveza Subotice“, u organizaciji prvog šahovskog Memorijalnog turnira „Ivan Sedlak“ mnogo je pomogao i velemajstor iz Slovenije, koji je, inače, i član Šahovskog kluba „Spartak“ – Jureuško Berne.

Prethodni članak
Sledeći članak