Promocija publikacije “Od Likovnog susreta do Savremene galerija Subotica: 60 godina”

U Savremenoj galeriji, u okviru obeležavanja šest decenija od osnivanja i rada ove ustanove, u petak, sa početkom u 18 časova, biće upriličena promocija publikacije “Od Likovnog susreta do Savremene galerija Subotica: 60 godina”.

Jubilarna monografija pod nazivom “Od Likovnog susreta do Savremene galerije Subotica: 60 godina” nastoji da kroz šest poglavlja, a svako opisuje jednu deceniju rada Galerije, predoči transformacije kroz koje je ustanova prošla. Na promociji će, pored naše sagovornice, Tamare Kucor, kustoskinje SGSU i urednice publikacije, govoriti Olga Kovačev Ninkov i Ljubica Vuković Dulić, istoričarke umetnosti Gradskog muzeja Subotica, Balint Sombati, vizuelni umetnik i Miroslav Jovančić, kustos SGSU.

U želji da posetiocima poklone kvalitetno provedeno vreme, ali i da obeleže značajan jubilej, u Savremenoj galeriji tokom čitave godine organizovan je niz dešavanja.

Savremena galerija osnovana je 1962. godine kao Likovni susret – Palić. U decenijama koje su sledile, u njoj su priređene brojne izložbe vodećih umetnika, a mimo izložbi u svojim zbirkama čuva preko 1400 umetničkih dela, koja svedoče o razvoju umetnosti na ovim prostorima u proteklih 60 godina.