Progovori da vidim ko si

Projekat “Progovori da vidim ko si” realizovan je danas u Gimnaziji “Svetozar Marković”, kroz interaktivnu radionicu u kojoj je učestvovalo 40 učenika. Cilj projekta jeste ukazivanje na važnost negovanja i očuvanja srpskog jezika i kulture izražavanja.

Projekat “Progovori da vidim ko si”, jedan je od četiri projekta podržanih od strane resornih ministarstava, koji se realizuju i u našem gradu. Kroz dvodnevne radionice u Gimnaziji “Svetozar Marković” sa mladima radilo se na razvoju kulture govora i stručnih termina. Na drugoj radionici po redu, koja je održana danas u Gimnaziji, učestvovalo je četrdesetoro srednjoškolaca. Da su radionice bile interkativne i zanimljive u prilog govore i pozitivne reakcije učenika. Kako kažu, na radionicama su naučili mnogo toga, između ostalog, kako da poboljšaju govor i izražavanje.

Projekat realizuje udruženje „Izražajnost“ iz Beograda, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja, Ministarstva obrazovanja, Ministarstva omladine i sporta i Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu. Predavač na današnjoj radionici bio je glumac Milan Bosiljčić, koji je istakao da je ideja radionice da mladima ukažu na smernice kako da se pravilnije izražavaju i neguju kulturu govora.

Dvodnevne radionice “Karavan kulture govora” održane su i u OŠ “Ivan Goran Kovačić”.