Produžen rok za prijavljivanje za besplatne specijalističke informatičke obuke

Produžen je rok za prijavljivanje za besplatne specijalističke informatičke obuke, koje organizuje Nacionalna služba za zapošljavanje. Kandidati zainteresovani za uključivanje u obuke mogu se prijaviti do 25. jula, isključivo preko sajta www.itobuke.rs koji je korisnicima dostupan 24 sata dnevno, svim danima, uključujući i subotu i nedelju. 
Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) organizuje atraktivne obuke koje će korisnicima obezbediti neophodna znanja i veštine za rad u IT sektoru: Java programiranje, izrada veb-aplikacija, PHP i .Net programiranje…
Svoje programe obuka NSZ je uskladila sa potrebama tržišta rada. U planu je izvođenje specijalističkih informatičkih obuka u 10 gradova širom Srbije, u koje će, u okviru prvog ciklusa koji počinje u septembru, biti uključeno 775 polaznika. 
Uslov je da su kandidati na evidenciji nezaposlenih NSZ, da imaju najmanje završenu srednju četvorogodišnju školu, sklonosti za informatičko programiranje, da poznaju rad na računaru i engleski jezik najmanje na A2 nivou.