Prijem brucoša na VTŠSS

 

U amfiteatru Visoke tehničke škole strukovnih studija (VTŠSS) održan je prijem studenata na I (prvu) godinu osnovnih strukovnih studija. Na osnovne akademske studije od planiranih stotinu devedeset i devet studenata upisano je stotinu šezdeset studenata na budžetu čime su popunjena budžetska mesta dok je na program samofinansiranja upisano dvadesetoro brucoša.

Luka Patarčić je brucoš, koji se odlučio da upiše Informatički smer tj. modul Tehničku informatiku jer kako kaže voli računare. Devetnaestogodišnji Luka je naš sugrađanin i prvu godinu akademskih studija upisao je na budžet, a očekuje da stekne znanje koje bi mu omogućilo da bude programer.

Prema rečima direktora Visoke tehničke škole strukovnih studija, Igora Firstnera, povećan je broj upisanih studenata do 15% u odnosu na prošlu godinu što je veoma značajno za industrijski razvoj našeg grada. Studijske programe osnovnih strukovnih studija iz oblasti mašinstva, informatike, elektrotehnike, mehatronike i tehničkog komunikacionog menadžmenta ove godine, nakon dva upisna roka, upisalo je ukupno stotinu i osamdeset brucoša od planiranih stotinu devedeset i devet. Stotinu i šezdesetoro brucoša je ostvario pravo na obrazovanje preko budžeta dok je dvadeset studenata upisano preko programa samofinansiranja, što je pakazatelj uspešnog upisa.

U Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija treći-dopunski prijavni rok biće održan sledeće nedelje, a ostalo je još devetnaest slobodnih mesta za brucoše koji žele da studiraju preko programa samofinansiranja. Studijska godina na osnovnim akademskim studijama košta do 60.000 dinara, a nastava se izvodi na srpskom i mađarskom jeziku.