Preminuo Zoltan Sabo

Zoltan Sabo, šef stručnog štaba Fudbalskog kluba „TSC“ iz Bačke Topole, preminuo je danas iznenada u 49. godini.

Sabo je rođen 26. maja 1972. godine u Somboru. Fudbalsku karijeru počeo je u „Jedinstvu“ iz Svetozara Miletića, a od domaćih klubova igrao je još u: „Radničkom“ iz Sombora, kulskom „Hajduku“, novosadskoj „Vojvodini“, beogradskom „Partizanu“, sa kojim je osvojio dve titule i nacionalni Kup, „Mladosti“ iz Apatina i beočinskom „Cementu“. Za vreme trajanja svoje internacionalne karijere nastupao je u: Južnoj Koreji, Japanu, Mađarskoj i Grčkoj. Trenersku karijeru započeo je u „Kečkemetu“, gde je bio asistent Tomislavu Siviću, a radio je još i u: somborskom „Radničkom“, „Hajduku“ iz Kule, novosadskoj „Vojvodini“, bugarskom „Liteksu“, „Donjem Sremu“ , „Proleteru“ iz Novog Sada i „Jagodini“.

U sezoni 2017/2018. preuzeo je posao sportskog direktora Fudbalskog kluba „TSC“, a na početku sledeće sezone postao je i šef stručnog štaba Bačkotopolčana, sa kojima je ostvario i istorijski plasman u Superligu Srbije u prvoj sezoni u kojoj je vodio prvi tim, a za postignute rezultate u 2019. godini nagrađen je i posebnim priznanjem u tradicionalnoj akciji naše medijske kuće „Najbolji treneri“.

Datum i mesto sahrane Zoltana Saboa biće naknadno saopšteni, a kolektiv Radio televizije „Yueco“ izražava iskreno saučešće Fudbalskom klubu „TSC“ i porodici Sabo.