Premijerno izvedena predstava Dečjeg pozorišta „Lavić Kraljević“

Na sceni Dečjeg pozorišta sinoć je premijerno izvedena predstava na srpskom jeziku “Lavić Kraljević” u režiji Predraga Štrpca. Predstava je namenjena deci od 4 godine i starijima.

Za sinoćnju premijeru predstave “Lavić Kraljević” Dečjeg pozorišta tražila se karta više, a pozorišna sala bila je premala da primi sve one koji su želeli da pogledaju novu predstavu subotičkog teatra za najmlađe. Glumci Dečjeg pozorišta oživeli su veselu družinu životinja iz džungle koja je publici donela priču o drugarstvu. Centralni lik u predstavi je mali lavić Leon, kojeg tumači Stefan Ostojić.

Jedan od likova u predstavi je i majmun Azizi, vesela šimpanza čiji je lik dočarao glumac Ivan Ninčić kojem je ovo prva lutkarska predstava.

Predstava “Lavić Kraljević” rađena je po autorskom tekstu Aleksandre Glovacki, a scenografiju i kreaciju lutaka uradila je Blagovesta Vasileva, dok je muziku komponovao Alek Rodić. Glumačku postavu “Lavića Kraljevića” čine: Stefan Ostojić, Viktorija Palfi, Sofija Mijatović, Ivan Ninčić, Branislav Trifković, Svetlana Abramović, Olivera Begović, Vesna Borocki i Danka Balać, kao i učenice Osnovne baletske škole “Raičević”.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime