Premijera predstave Dečjeg pozorišta „Kuku Todore“

Dečje pozorište Subotica ovu sezonu završiće u subotu premijernim izvođenjem predstave “Kuku Todore”. Ova lutkarska predstava je namenjena deci, ali i odraslima, a izvodi je glumac Stefan Ostojić.

 

Kuku Todore” je prva lutkarska predstava kja se na našim prostorima pojavila 1904. godine u izvođenju Ilije Božića koji je sa ovom predstavom putovao po vašarima i seoskim proslavama. Glumac Stefan Ostojić objašnjava da je u pitanju gotovo identičan format: šator u kojem će Stefan igrati do 10 likova. Glavni lik je Kuku Todor koji se susreće sa prototipima iz našeg društva.

Kada je rađeno na pripremi predstave, ideja je bila da glumac Stefan Ostojić na biciklu obiđe Vojvodinu i obraduje mališane i njihove roditelje. Međutim, zbog trenutne epidemiološke situacije taj plan je odložen za neko drugo vreme.

Dečje pozorište Subotica nakon premijere predstave “Kuku Todore” u subotu završava sezonu, a kako će izgledati nova sezona još uvek se ne zna budući da sve zavisi od epidemiološke situacije i mera koje budu aktuelne. Međutim, promišljajući na koji način da se adptiraju na novonastalu situaciju i šta ukoliko ne budu mogli da izvode predstave pred publikom, došlo se na ideju da sa online komunikacije sa publikom pređu na televiziju. Iako još uvek nije sigurno gde će biti prikazivan, glumci teatra za decu pripremili su lutkarski serijal “ Laku noć, deco”.

Predstava “Kuku Todore” biće premijerno izvedena u subotu od 18 časova na otvorenom, u parku Rajhla Ferenca. Ulaz je besplatan, ali je broj mesta ograničen na 50. Svi koji dođu na predstavu moraju da nose masku, inače im neće biti omogućeno da predstavu pogledaju.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime