Prema predlogu plana upisa u Politehničkoj školi biće upisani đaci u 10 odeljenja

U Politehničkoj školi u Subotici izrađen je predlog plana uspisa u 1. razred školske 2017-2018. godine, a očekuje se da će Ministarstvo najkasnije u maju objaviti konačni plan upisa. Prema ovom planu predviđen je upis učenika u 10 odeljenja na srpskom, hrvatskom i mađarskom nastavnom jeziku. Iz škole poručuju da i ove godine očekuju da će najveće interesovanje vladati za smerove likovni tehničar i tehničar za oblikovanje grafičkih proizvoda.

Smer likovni tehničar u Politehničkoj školi postoji već dve godine, a ove godine upisaće se treća generacija. Učenici koji se školuju za likovne tehničare napominju da za ovaj smer vlada veliko interesovanje, zato što je nastava zanimljiva, kreativna i omogućava đacima da razvijaju i unapređuju svoj talenat. O kvalitetu govore i brojne nagrade koje đaci nižu na takmičenjima.

Prema predlogu plana upisa u 1. razred školske 2017-2018. godine planiran je upis dece u deset odeljenja, trogodišnjeg i četvorogodišnjeg stepena, na području rada geodezija i građevinarstvo, školovaće se arhitektonski tehničari, izvođači instalaterskih i završnih građevinskih radova, dekorateri zidnih površina i keramičari. Na području rada šumarstvo i obrada drveta, planiran je upis učenika na smerovima tehničar za pejzažnu arhitekturu i operateri za izradu nameštaja. Na području rada grafičarstvo planirani su smerovi tehničar za oblikovanje grafičkih proizvoda i tehničar za grafičku primenu, dok će na području rada kultura i umetnost biti upisano jedno odeljenje likovnih tehničara, iz škole očekuju da će i ove godine uopravo za ovaj smer vladati najveće interesovanje.

Đaci koji budu upisali smer operater za izradu nameštaja školovaće se po modelu dualnog obrazovanja. I ove godine broj učenika osmih razreda isti je kao i prethodne, te se plan upisa neće drastično razlikovati u odnosu na prošlu godinu.