уторак , 26 јануара 2021
Naslovna / Društvo / Predstavljeni rezultati istraživanja o filantropiji u Srbiji i o davanjima iz dijaspore

Predstavljeni rezultati istraživanja o filantropiji u Srbiji i o davanjima iz dijaspore

U prostoriji Gerontološkog kluba “Bajnat” održan je skup na kojem su predstavljeni rezultati istraživanja sprovedeni u okviru Kolacije za dobročinstvo koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac. Predstavljeni su rezultati istraživanja o stavovima javnog mnenja o filantropiji u Srbiji, kao i istraživanja o davanjima iz dijaspore.
U cilju povećanja filantropske zajednice, ali i svesti da je svaki građanin u stanju da na neki način pomogne drugima, predstavljeni su rezultati istraživanja o stavovima javnog mnenja o filantropiji u Srbiji, kao i istraživanja o davanjima iz dijaspore. Istraživanja su deo Projekta za unapređenje okvira za davanje, koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj, a realizuje Koalicija za dobročinstvo koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac.
Dobročinstvo nije pitanje samo urgentne pomoći za najugroženije pojedince i grupe, već i pitanje dugoročnog razvoja.
Partneri na ovom projektu su Udruženje “Olovka piše srcem”, Politehnička škola i Gerontološki centar Subotica. Učenici i korisnici Gerontološkog centra imali su priliku, da u okviru ovog projekta,razmene iskustva i znanja na temu dobročinstva.
Rezultati istraživanja pružili su širu sliku o odnosu dijaspore i stavova javnog mnenja u Srbiji u oblasti filantropije. Kako ističu na predstavljanju istraživanja, potrebna je veća podrška medija kako bi građani bili što bolje informisani o mogućnostima pružanja pomoći.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Izložba Larise Ackov pod nazivom “Nemušti jezik”

U Savremenoj galeriji u petak sa početkom od 12 časova biće otvorena izložba Larise Ackov …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *