Predstavljen roman „Omama“ Slobodana Vladušića

U SKC “Sveti Sava”, juče je održana promocija novog romana, istorijskog trilera “Omama”, pisca i esejiste Slobodana Vladušića. O romanu je, pored autora, govorio i književni kritičar Marko Tošović, a odlomke iz dela čitao je glumac Miloš Stanković.

Poznati subotički pisac i esejista, Slobodan Vladušić, predstavio je svoj treći roman “Omama” i u našem gradu. Autor nas ovaj put vodi u Berlin u jesen 1928. godine. Glavni junak ovog uzbudljivog istorijskog trilera je pisac Miloš Crnjanski, koji kao ateše za kulturu poslanstva Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca, zajedno sa vojnim savetnikom u poslanstvu, Milošem Verulovićem, kreće u potragu za nestalim sunarodnikom. Na promociji romana, Vladušić je rekao da “Omama” donosi novog, interesnatnog, neočekivanog, a opet, možda čak i istinskog Crnjanskog.

Vladušić je naveo da mu više od nagrada znače poruke čitalaca, a posebno kada knjiga ga za njih nije bio samo vid puke zabave, već neka vrsta prerađenog iskustva, koje onda postaje njihovo iskustvo.

Slobodan Vladušić je za roman “Omama” dobio nagradu „Beskrajni plavi krug“, za najbolji roman 2021. godine, koju dodeljuje Matica srpska.