Predsednica Vlade Ana Brnabić zadovoljna postignutim rezultatima u prethodnih godinu dana

Kao odgovorna Vlada koja radi u interesu građana važno nam je da smo otvoreni, dostupni i pristupačni građanima, da smo orijentisani na rezultate i da se trudimo da svaki dan ispunjavamo obećanja koja smo dali našim građanima, poručila je, juče predsednica Vlade Ana Brnabić. Brnabić je, u kongresnom centru Velike terase na Paliću, prilikom podnošenja izveštaja građanima, istakla deset najvažnijih rezultata postignutih u prvih godinu dana rada Vlade.

Premijerka Ana Brnabić istakla je da su svi članovi Vlade u prethodnih godinu dana radili vredno i posvećeno, i dodala da je zadovoljna postignutim rezultatima. Među najznačajnijim rezultatima istakla je povećanje penzija za 5 odsto i najavila da će do kraja godine biti ukinute mere smanjenja penzija koje su donete 2014. godine, kao i da će do kraja godine svim penzionerima biti povećane penzije u proseku za 7,2 odsto. Brnabić je podsetila i na povećanje plata u javnom sektoru.

Vlada je u prethodnoj godini nastavila da unapređuje uslove poslovanja u zemlji, a na Duing biznis listi Srbija je prošle godine zauzela 43. mesto, što je najbolja pozicija ikada, a Svetska banka proglasila je Srbiju za lidera u sprovođenju reformi u jugoistočnom delu Evrope, podsetila je premijerka Ana Brnabić.

Predsednica Vlade je istakla da joj je posebno drago što je u prvoj godini mandata Vlade informatika uvedena kao obavezan predmet od 5. razreda osnovne škole. Digitalizacija je naša šansa da budemo deo modernog sveta, izjavila je Brnabić i osvrnula se na rezultate postignute u ovoj oblasti.

Među deset najvažnijih rezultata u prvih godinu dana Vlade Brnabić je uvrstila i rezultate postignute u oblasti razvoja infrastrukture, i navela da je Vlada prethodne godine investirala više od 81 milijardu dinara u putnu i železničku infrastrukturu. Takođe, ona je poručila da je Vlada veoma ponosna što je otvoren Klinički centar u Nišu.