понедељак , 8 августа 2022
Naslovna / Društvo / Prečistač otpadnih voda predstavlja najvažniji projekat u Bačkoj Topoli

Prečistač otpadnih voda predstavlja najvažniji projekat u Bačkoj Topoli

Načelnik Severnobačkog upravnog okruga, Bojan Šoralov obišao je industrijsku zonu u Bačkoj Topoli i jednu od najvećih kapitalnih investicija u ovoj opštini – prečistač otpadnih voda.

Najvažnije ulaganje, kada je reč o zaštiti životne sredine, jeste prečistač otpadnih voda u opštini Bačka Topola, rekao je načelnik Severnobačkog upravnog okruga, tokom obilaska ove vredne investicije. Iako je u fazi probnog rada dva meseca, prečistač već funkcioniše, a njegovim radom sprečeno je dalje zagađenje reke Krivaja, što je i bio najvažniji cilj. U projekat je uloženo 600 miliona dinara, najvećim delom sredstvima Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, a manjim delom i opštinskog budžeta.

Da je ovo jedan od najvećih projekata ostvarenih u poslednih nekoliko decenijau ovoj opštini, potvrdio je i predsednik Skupštine opštine Bačka Topola, Saša Srdić, rekavši da je opština za izgradnju prečistača izdvojila 100 miliona dinara, sa ciljem rešavanja jednog od gorućih problema – ekološki problem reke Krivaje.

Kako je najavio načelnik okruga, Bojan Šoralov, u planu su nove investicije i u ovoj godini, a među njima je i proširenje vodovodne i kanalizacione mreže u opštini Bačka Topola.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Akcija prikupljanja životnih namirnica za socijalno ugrožene porodice i sugrađane

Neformalno udruženje volontera „Naše malo je nekome sve“ organizuje u nedelju, akciju prikupljanja i podele …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.