Praznik rada u IV Mini Jugoslaviji

Praznik rada, po tradiciji, obeležen je 2. maja i na prostoru četvrte Mini Jugoslavije. Dvadeseto jubilarno okupljanje jugonostaličara obeležio je sadržajan sportsko-zabavni program.

Prostor četvrte Mini Jugoslavije posetilo je oko 1000 jugonostalgičara kako bi Međunarodni praznik rada obeležili kao nekad.Uz opšte narodno veselje koje je nosilo naziv “Od Vardara pa do Triglava” i tradicionalni vojnički pasulj, prisetili su se kako se živelo u Jugoslaviji.

Ispred Komunista Subotice, Centra „Tito“ i UGS „Solidarnost“, Mikloš Nađ Olajoš podsetio da je 1. maj praznik radničke borbe, te naglasio značaj poštovanja tri 8.

Pored bogatog sportskog programa, Memorijalnog turnira u šahu „Geza Sekelj“ priređen je i zabavno-muzički program. Okupljanje jugonostalgičara bila je prilika i za predstavljanje nove edicije crvenog pasoša Mini Jugoslavije, koji do sada poseduje oko devet hiljada ljudi. Reč je o malom turističkom vodiču sa mapiranim mestima u kojima se još uvek neguju vrednosti bratstva i jedinstva.