Posetioci tokom prvomajskih praznika moći da vide nove stanovnike Zološkog vrta

Zoološki vrt na Paliću će u toku prvomajskih praznika posetiti veći broj posetilaca nego obočno, a iz uprave poručuju da su i ove godine spremili brojne zanimljive aktivnosti. Posetioci će u toku vikenda i prvomajskih praznika moći da vide nove stanovnike bele lavove, lavicu Šumbu i lava Belka, sive kengure i po prvi put Kapibaru(veliko morsko prase). Programi hranjenja životinja će trajati od 29.aprila do drugog maja u intervalu od 8 do 20časova.

Mališani koje smo sreli su nam rekli da rado i često posećuju Zoološki vrt jer vole životinje i da im se jako dopada kako je uređen prostor u kome su smešteni beli lavovi.

Prema rečima Kristijana Ovaria, biologa Zoološkog vrta Palić, žiotinje su spremne za posetioce. Od subote 29.aprila do drugog maja u intervalima od 8 do 20 časova biće organizovani programi hranjenja životinja u kojima mogu da učestvuju posetioci.

Radno vreme zološkog vrta na Paliću u toku prvomajskih praznika biće produženo do osam časova uveče kako bi posetioci što duže uživali. Zološki vrt na Paliću osnovan je 1949.godine, a od prvog maja 1950.godine, punih 67 godina slavi godišnjicu postojanja.