Poseta ambasadora Belorusije

Jačanje ekonomskih i trgovinskih veza Subotice i Bresta, bila je tema današnjeg sastanka gradonačelnika Subotice i ambasadora Republike Belorusije u Republici Srbiji. Robna razmena ove dve regije tokom prošle godine povećana je za 25%, a postoje potencijali za mnogo više, zaključak je današnjeg sastanka koji je održan u Zelenoj sali Gradske kuće.

Ambasador Belorusije u Srbiji, Valerij Briljov istakao je prilikom današnjeg sastanka sa rukovodstvom grada da je tokom prošle godine razmena robe između dve zemlje povećana dva i po puta u odnosu na prethodni period. Tema današnjeg sastanka bila je jačanje ekonomskih veza Subotice i beloruskog Bresta.

Gradonačelnik Subotice, Bogdan Laban istakao je da je robna razmena Severnobačkog upravnog okruga sa Brestom u Belorusiji tokom prošle godine bila 3,9 miliona dolara, što je po njegovoj oceni malo s obirom na potencijale obe regije. Ipak, u odnosu na 2017. godinu robna razmena dve regije povećana je za 25%.

Ambasador Belorusije, NJ. E. Valerij Briljov posledenji put je boravio u našem gradu pre više od 20 godina, a tada kao i sada najveći utisak na njega je ostavila arhitektura naše Gradske kuće.