Policija pronašla 371 iregularnog migranta, od sutra Žandarmerija patrolira u Subotici

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u današnjoj akciji usmerenoj na suzbijanje ilegalnih migracija na području Subotice, Sombora i Kikinde pronašli su  371  iregularnog migranta i oni se prevoze u prihvatne centre.

Takođe, u akciji su nađene i tri automatske puške, jedna poluautomatska puška i pištolј, dva agregata, kao i 25 pasoša i 12 ličnih karata.

Na teritoriji Policijske uprave Subotica jednom iregularnom migrantu je određeno zadržavanje zbog prekršaja iz oblasti Zakona o strancima, dok su na području Policijske uprave Sombor protiv četiri srpska državlјanina podneti zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka zbog sumnje da su učinili prekršaj pomaganje u nezakonitom boravku stranom državlјaninu.

Pomoćnik direktora policije Dragan Vasilјević poručio je da će najveći broj migranata biti sprovden u prihvatne centre.

„Pronađeno je više komada vatrenog oružja, tačnije na jednoj lokaciji nađene su četiri automatske puške. U  toku je uviđaj lica mesta i krim-tehnička obrada lica mesta. Videćemo da li nekome od ovih migranata koje smo pronašli na licu mesta pripada to oružje“, rekao je Vasilјević.

Naveo je da je u ovoj akciji po prvi put jedan broj migranata takozvanih „izviđača“ pronađen u krošnjama drveća, a da policija prilagođava svoje mere i radnje promenama u njihovim aktivnostima.

Istakao je i da će od sutra na području Subotice patrolirati jedan broj pripadnika Žandarmerije.

Akciji je prisustvovao i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić koji je istakao da se ovakve akcije detalјno planiraju, kao i da u njima učestvuju najobučeniji pripadnici elitnih jedinica MUP-a.