Pokrećemo akciju „Da se zna ko kosi, a ko ne kosi“

Prema podacima merenja koje obavlja Zavod za javno zdravlje tokom prošle nedelje zabeležene su niske koncentracije polena ambrozije u vazduhu, koje ne izazivaju tegobe kod alergičnih osoba. U narednom periodu očekuje se povećanje koncentracije, te je pravo vreme za uništavanje ovog korova.

RTV Yu Eco zato i ove godine pokreće akciju „Da se zna ko kosi, a ko ne kosi“, u okviru koje ćemo ukazivati na negativne primere održavanja zelenih površina, bilo da su javne ili privatne. Samo adekvatnim održavanjem zelenih površina može se postići smanjenje alergijskih reakcija kod sugradjana koji su alergični na, u prvom redu, ambroziju. Ukoliko i Vi znate za zakorovljenu površinu u komšiluku – prijavite je putem mejla [email protected].

Prvi negativan primer zabeležili smo u Banijskoj ulici. Parcela ispred kuće u ovom delu grada potpuno je obrasla u korov. Kako bi uticali na smanjenje tegoba kod osetljivih osoba, apelujemo na vlasnike parcela da redovno održavaju zelene površine. U istoj ulici zabeležili smo i pozitivan primer. Uredno pokošena trava pravi je primer brige o životnoj sredini.