среда , 25 новембра 2020
Naslovna / Uncategorized / Pokrajinska vlada obezbedila je oko 350 miliona dinara

Pokrajinska vlada obezbedila je oko 350 miliona dinara

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je 254 ugovora predstavnicima jedinica lokalnih samouprava i nosiocima poljoprivrednih gazdinstava po osnovu 5 konkursa, koji se odnose na unapređivanje i korišćenje poljoprivrednog zemljišta. Za realizaciju ovih ugovora Pokrajinska vlada obezbedila je oko 350 miliona dinara.
„Uspeli smo da iz godine u godinu povećavamo broj ugovora i korisnika sredstava po ovim konkursima, ali i stepen efikasnosti. Pokrajinska vlada uložila je više od 30 milijardi dinara u poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i konkurse od jula 2016. godine do danas, jer smo uspeli da reorganizujemo javne finansije koje su bile u lošem stanju a koje smo zatekli kada sam došao na čelo Pokrajinske vlade“, izjavio je predsednik Mirović.
Predsednik Mirović podsetio je da je Pokrajinska vlada za dve i po godine za uređenje kanalske mreže u funkciji odvodnjavanja obezbedila 694 miliona dinara.
„Kanalska mreža je veoma skup sistem, koji zahteva kontinuitet ulaganja. Zajedno sa Nacionalnim fondovima uložili smo sedam milijardi dinara u rekonstrukciju kanalske mreže i završili radove na 14 lokacija. I ove godine nastavljamo s tim poslom“, istakao je predsednik Mirović.
Unapređivanje poljoprivredne proizvodnje prioritet je Pokrajinske vlade. Ove godine otvorili smo tržište Egipta i Kine u nekoliko provincija a očekujemo otvaranje i tržišta Tunisa, istakao je predsednik Mirović.
Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo zajedno sa lokalnim samoupravama radiće zajedno na uređenju kanalske mreže kako bi se poboljšalo odvodnjavanje, kao i na uklanjanju divljih deponija sa državnog poljoprivrednog zemljišta, kazao je pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuk Radojević.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Fudbalerkama „Spartaka“ predstoji derbi protiv „Crvene zvezde“

Posle osam vezanih pobeda, fudbalerke „Spartaka“, u subotu, očekuje derbi devetog kola Superlige Srbije protiv …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *