Podrška ženskom preduzetništvu – raspisan konkurs, rok za prijavu 18. april

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam raspisao je Javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava ženskom preduzetništvu, u cilju inoviranja i digitalizovanja procesa proizvodnje i operacija u domenu marketinga i trgovine u 2023. godini. Za tu namenu opredeljeno je 15 odsto više nego prošle godine – ukupno 8,5 miliona dinara.

Ideja konkursa jeste da se pomogne malim i mikro preduzećima čije su vlasnice i kojima upravljaju žene. Moguće je aplicirati za nabavku mašina, opreme, računarske opreme, softvera, softverske licence ili usluge. Maksimalan iznos po prijavi je 250.000 dinara, a sredstva se odobravaju po principu refundacije, odnosno za ono što je kupljeno u prethodnih godinu dana i isplaćeno do zaključenja konkursa.

U prethodne dve godine opredeljeno je preko 170 miliona dinara za preduzeća kojima rukovode žene, kaže Ivanišević i dodaje da su preduzetnice sprovođenjem aktivnosti u okviru akademije ženskog preduzetništva osnažene da razmišljaju na preduzetnički način.

Detaljnije informacije o konkursu dostupne su na sajtu Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, a rok za prijavu je 18. aprila.